Virágok, kertek, természet

Virágok, kertek, természet

Ősszel ültessük el, hogy tavasszal szép legyen!

2014. október 24. - Éva.Mária

Ilyen lesz tavasszal a kerted, ha ősszel elülteted a virághagymákat! A legtöbb tavasszal, nyár elején nyíló hagymás virágot ősszel kell elültetni ahhoz, hogy a következő évben virágozzon.

tulipan_blog01.JPG


tulip_blog01_14.JPG

Csak jó minőségű virághagymát vásároljunk, ha azt akarjuk, hogy szép virágot hozzon. A megvásárolt hagymát hűvös, sötét helyen tároljuk, mielőtt a földbe kerül. Ültetésre augusztus végétől november végéig kerülhet sor. A fontos, hogy a virághagymák egy kis fagyot kapjanak télen. Ültettünk már tavasszal nyíló hagymásokat február végén, március elején is, mert tudtuk, hogy utána még jön egy kis fagyos időszak. A siker így sem maradt el! Ültetés után befedhetjük lombbal, fenyőkéreggel. Az új hajtások találnak maguknak utat így is, de az erős fagyoktól megvédhetjük őket.

hovirag01_14.jpg

Legelőször a hóvirág nyílik, és reményt ad, hogy nemsokára tavasz lesz. Hagymát ősszel tegyük el védett, árnyékos helyre.

krokusz02_blog_14.JPG

A hóvirágot a krókusz követi,  ennek is a tavasszal nyíló változata. Legtöbbször ez utóbbival találkozunk a kertekben. Az apró hagymákat kb. 10 cm mélyre tegyük. Az első tavaszi meleg napokon kibújnak. Először szép színes virágait hozza, amelyek leggyakrabban sárgák, fehérek, vagy a lila különböző árnyalati. Nincs szebb a még kopár, a tél hangulatát idéző kertben, mint az első napsütésben virító tengernyi krókusz. Először a sárga színűek nyílnak, legkésőbb a lilák. Így hetekig gyönyörködhetünk bennük. Közben kibújnak vékony, csíkos zöld levelei is, amelyek lassan majd leszáradnak. A krókusszal nincs semmi tennivalónk virágzás után, de jegyezzük meg a helyét, hogy nyáron ne ültessünk rá mást.

 jacint_blog.JPG

A tulipánokat, nárciszokat és a nemesített jácintokat is ősszel kell elültetni. Ezeket legalább olyan mélyre ültessük, mint a hagyma méretének háromszorosa. A napos helyet szeretik, de olyan helyre is tehetjük, ahol később árnyékos lesz a kert, mert ezek a virágok lombfakadás előtt nyílnak. Virágzás után az elnyílt virágokat vágjuk le, de a leveleket hagyjuk maguktól leszáradni, mert csak így erősödnek meg a hagymák.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://viragok-kertek.blog.hu/api/trackback/id/tr476828873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása