Virágok, kertek, természet

Virágok, kertek, természet

Árvácska

2014. január 08. - Éva.Mária

Melyik az a virág, amelynek kora tavasszal nem tudunk ellenállni, és akkor is megvesszük, ha még nem tudjuk, hová fogjuk ültetni? Ez az árvácska!

Nem véletlen, hogy ennyire népszerű, hiszen pompás virágai tavasztó őszig virágoznak, és enyhe teleken is gyönyörködtetnek bennünket.

vkt_arvacska_04.JPG

Ha már elkezdtük a tervezgetést, akár a kertben, akár a teraszon vagy az erkélyen, az árvácskát ne hagyjuk ki!

 vkt_arvacska02.JPG

Kertbe telepítve számíthatunk arra, hogy tavasztól a következő tavaszig fog virágozni, hiszen úgynevezett kétéves növény. Szépen mutat örökzöldek mellett, előkertekben, vegyes ültetésben kőládákban. Enyhe teleken még a hó alatt is nyílik.

 vkt_arvacska01.JPG

Aki teraszra vagy erkélyre ülteti, igen hamar színeket tud varázsolni környezetébe. Ládába téve gyökere sűrűn beszövi a talajt, ezt a virágföldet nem tudjuk még egyszer felhasználni.

 vkt_arvacska_05.JPG

Minél több virágtövet ültetünk egymás mellé, annál jobban mutatnak. Az árvácska igénytelen növény, csak a rendszeres öntözésről kell gondoskodni, és ontja virágait.

A bejegyzés trackback címe:

https://viragok-kertek.blog.hu/api/trackback/id/tr875746426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása