Virágok, kertek, természet

Virágok, kertek, természet

Tavaszváró: barka, krókusz, árvácska

2013. március 08. - Éva.Mária

Még hűvösek a nappalok, fagyosak az éjszakák, de a napsütés már a tavaszt idézi. Már csak néhány hét, és gyönyörködhetünk a legszebb korai virágokban. Itt az ideje a tervezésnek, milyen növényeket ültessük az idén, hogyan újítsuk meg kertünket.

A természet ébredésének első hírnöke a barka. Gyakran már február végén, március elején megjelenik a füzek lombfakadás előtti füzérvirágzata. Nem csak a hatalmas, több éves fák barkáiban lehet gyönyörködni, kisebb kertekbe a gyorsan növő, kisméretű szomorú barkafűz is ültethető.

 barka_irimiasfoto_blogra.jpg

Az álomszép krókuszok hagymáját ősszel érdemes a földbe tenni, hogy tavasszal ilyen szépek legyenek. Vékony, csíkos, zöld levelei már tél végén megjelennek, az első meleg napsütés pedig gyönyörű virágait is előcsalja. Élénksárga, halványlila vagy fehér szirmai szinte kivirítanak a még téli hangulatot áraszó, fakó kertből.

 feher_krokusz_irimiasfoto_blogra.jpg

Árvácskát tavasszal és ősszel is ültethetünk, úgynevezett kétéves növény. Változatos színeivel mindenhol jól mutat: díszíthetjük vele az erkélyeket, a teraszokat, a kerteket és a parkokat. Az élénk színű virágok nagyszerű kontrasztot alkotnak az örökzöldekkel, a kék-sárga színpárosítás pedig mindig elegáns. Minél több virágtövet ültetünk egymás mellé, annál jobban mutatnak. Az árvácska igénytelen növény, csak a rendszeres öntözésről kell gondoskodni, így kora tavasztól nyár elejéig ontja virágait.

narancs_arvacska_irimiasfoto_blogra.JPG

© Copyright Sz. Banadics Éva - Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

© Fotó Copyright Irimiás László. Minden jog fenntartva.

A bejegyzés trackback címe:

https://viragok-kertek.blog.hu/api/trackback/id/tr735123980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása